Як доглядати волосся в холодну пору року?

Волосся — найтендітніший символ жіночої краси. Намагаючись завжди виглядати ефектно, ми розпускаємо пасма поверх одягу і відмовляємося від головних уборів, зловживаємо гарячим укладанням або банально неправильно підбираємо засоби. Тонке волосся, що складається з води та білків, в першу чергу реагує на зовнішні фактори.

Важливо дотримуватись зміни сезону у догляді за волоссям. Сьогодні розповімо як правильно доглядати за волоссям в зимовий період, щоб зберегти його гладкість, густоту і здоровий блиск.

 

Чому в холодну пору року волосся потребує особливого догляд

Волосся моментально реагує на перепади температури, ультрафіолет, вологість повітря, а також на дефіцит вітамінів в організмі. Холодний період відзначається різкою зміною обстановки, що одразу відбивається назовнішньому вигляді. Існують фактори, що впливають на стан волосся взимку та восени.

  • Відсутність головного убору.

Безліч жінок бояться зіпсувати образ і навіть у сильні морози відмовляються від шапки. Від холоду судини біля коріння волосся стискуються, а організм, захищаючись, збільшує підшкірний шар жиру. Все це заважає нормальному кровообігу та доставці поживних речовин корінням волосся. Як результат – тотальне випадіння та навіть облисіння.

  • Розпущене волосся в мороз.

Шапка пасує не всім і просто робить образ недостатньо ефектним. Щоб показати свою жіночність, ми залишаємо волосся поверх одягу і від цього вони страждають. 15% води у складі волосся на морозі замерзають і вони тріскаються, а якщо волосся було не до кінця висушене після миття, то пошкодження будуть значними. У результаті волосся стає ламким, загальний вигляд виснажується і всі кінчики - посічені.

  • Сухість повітря у приміщенні.

Висушене опаленням повітря робить волосся тьмяним і зів'ялим, особливо небезпечно, якщо вологість у приміщенні опускається нижче 30%.

  • Головні убори.

Між здоров'ям та короткочасною красою, ми радимо обирати перше. Але взимку неминуча надмірна жирність шкіри голови через носіння шапки. Виникає парниковий ефект і всі повально страждають від сверблячки, лупи, а також необхідності щодня мити волосся.

  • Авітаміноз організму.

Взимку стає відчутною нестача вітамінів групи B, А, С, D та E. Всі вони відіграють важливу роль у будові волосся та живленні волосяного фолікула. Тому погіршення зовнішнього вигляду та стану волосся часто пов'язане із внутрішнім станом організму.

 

 

Правила захисту волосся в холодну пору року

  1. Носити головний убір — шапку, хустку, хоча би капюшон.

  2. Обирати шапку лише з натуральних матеріалів та знімати її в приміщенні.

  3. Заховати волосся під верхній одяг, не виставляти на мороз.

  4. Мінімізувати використання фена та плойки – волосся і так пересушене.

  5. Завчасно планувати миття та укладання волосся, щоб уникнути перепаду температур. Волосся має охолонути після гарячого укладання.

  6. Використовувати зволожувачі повітря у приміщенні, де проводите найбільше часу.

  7. Підібрати шампунь проти лупи, який ефективно справлятиметься із зайвим шкірним жиром від використання шапки.

  8. Доглядати волосся салонними процедурами або в домашніх умовах, застосовуючи поживні засоби і посилений термозахист.

  9. Застосовувати антистатичні засоби і користуватися дерев'яними гребінцями, щоб уникнути електризації волосся.

  10. Пити багато рідини, харчуватися, насиченою корисними речовинами, їжею та приймати додаткові вітаміни.

 

 

Салонні процедури з догляду за волоссям у холодну пору року

Ми всі намагаємося доглядати за волоссям, витрачаємо багато часу і грошей на засоби, які все одно не приносять очікуваного результату. У холодну пору року волосся найбільше схильне до ризику і домашнього догляду вже недостатньо. Максимально захистити та наситити локони допоможуть професійні процедури у салоні. До того ж, це займе всього кілька годин, а волосся гарантовано і надовго збереже сяйво та силу.

 

Який SPA-догляд за волоссям узимку пропонують салони?

  • Філери гіалуронової кислоти.

Універсальна швидка допомога пошкодженому волоссю. Гіалуронова кислота відмінно притягує і утримує вологу, а також позбавляє ламкості - те, що потрібно для пересушеного волосся взимку.

  • Ботокс для волосся

Захищає від електризації волосся, заповнює білками пошкоджені ділянки, тим самим ущільнюючи структуру волосся. Склад засобу підбирає майстер, відштовхуючись від стану, а процедура дає накопичувальний ефект, тому ботокс волосся краще почати робити заздалегідь.

  • Масляні обгортання

Арганова, кокосова, реп'яхова, кминова, абрикосова, виноградна олії найкраще живлять волосся. Це справжня СПА-процедура, з ефірними ароматами і релаксом, після якої волосся насичується всіма елементами, що бракують. Майстер зробить наслідки "жирної" процедури непомітними за допомогою професійних засобів.

  • Кератинізація волосся

Дозволяє отримати волоссю пружність і гладкість. Кератин огортає волосся, створюючи захисний бар'єр від зовнішніх факторів. Після кератинізації волосся не втрачає вологу, не пушиться і стає стійким до заломів, а ефект триває півроку.

  • Скраби та пілінги шкіри голови

Допомагають ефективно усунути лупу та відновити правильний PH-баланс шкіри голови, що так необхідно під час сезону теплих шапок. До складу професійних скрабів входять вітаміни D та групи B, при 40-хвилинному масуванні вони глибоко проникають до фолікулів, а також покращується циркуляція крові. Після процедури волосся стає менш жирним, прискорюється ріст, а компоненти доглядової косметики краще засвоюються.

 

 

 

Вибір засобів для догляду за різними типами волосся

Зимовий догляд за волоссям дещо відрізняється від звичайного, як ми вже зрозуміли, потрібно наголосити на живленні. Рекомендується використовувати такі засоби:

  • - шампунь інтенсивно-очищувальний;

  • - бальзам після шампуню витримувати довше, ніж зазвичай;

  • - поживні маски раз на тиждень на основі протеїну, олій та вітамінів;

  • - незмивна сироватка після миття;

  • - зволожуючі спреї з термальною водою.

У той же час, для різних типів шкіри голови та структури волосся специфіка зимової косметики для волосся дещо відрізняється.

 

Як доглядати за кучерявим волоссям взимку?

Кучеряве волосся має пористу структуру, кінчики зазвичай сухі і поламані, тому страждають взимку найбільше. Їх необхідно щодня обробляти незмивними сироватками на основі олій. На локони слід 1-2 рази на тиждень наносити маски з протеїновим складом. Обов'язковим пунктом є ховати пасма під одяг у сильний мороз.

Щоб уникнути пухнастості на кучерявому волоссі після шапки, важливо використовувати спреї-антистатики.

 

 

Засоби для жирного волосся

Власникам жирної шкіри голови в холодний період слід робити очищаючі пілінги, а також щоденні масажі голови.

Незважаючи на "поживні" рекомендації, для догляду за жирним волоссям взимку краще відмовитися від масляних масок, щоб не посилити лупу і щільність жирового прошарку шкіри. Це заважатиме нормальному кровообігу та живленню фолікул. Альтернативою маслам можуть стати ампули з вітамінними коктейлями на корені волосся або всю довжину.

 

Засоби для захисту сухого волосся від холоду

Сухе волосся погано утримує вологу, тому для них взимку слід обирати засоби з гіалуроновою кислотою у складі. Використовувати зволожуючі шампуні та бальзами з вітамінами групи B, а також А, D, Е, супроводжуючи регулярним розчісуванням біля коріння, щоб стимулювати процес росту та живлення. Незмивні спреї також допоможуть захистити локони від холоду, але з фінішними стайлерами не можна переборщувати, щоб не забити структуру волосся.

 

Зимові засоби для комбінованого волосся

У холодну пору року комбіноване волосся жирниться біля коріння, але зневоднюється на кінчиках. Тому у догляді слід дотримуватись особливих правил:

  • - Шампунь, що очищає, наносити тільки на коріння і не втирати в кінчики.

  • - Наносити живильні маски 1 раз на тиждень, від середини волосся до кінчиків.

  • - У коріння втирати вітамінні комплекси, використовувати амінокислотні сироватки для шкіри голови після миття.

  • - Кінчики обробляти олійними фінішами.

  • - Зменшити використання фена та утюжка.

 

 

Види догляду за фарбованим волоссям у холодну пору року

Фарбоване волосся вже постраждало від барвників і більш чутливе до зовнішніх факторів. Освітлене волосся більш виснажене і занадто тонке. Холодний вітер, низьке сонце та низька температура впливають на колір, стійкість фарби, а також погіршують стан пасм. Тому варто підбирати особливі засоби для зимового догляду фарбованого волосся.

  1. Фарбоване волосся взимку потрібно захистити від зовнішніх факторів за допомогою ламінування або глосінгу. Лусочки закриються, не втрачатимуть вологу, а волосся стане пружним і захищеним від вимивання кольору.

  2. До складу косметики повинні входити протеїни і полімери - вони стануть захисним бар'єром для волосся і збережуть колір.

  3. Використовуйте незмивні креми та спреї із захистом від сонця.

  4. Надавайте перевагу лінійкам для сухого волосся, із вмістом вітаміну F.